Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

O nama

Sense Tribunal je specijalizovana agencija koja dnevnoj i nedeljnoj štampi, RTV stanicama, javnosti i zainteresovanim institucijama u zemljama jugoistočne Evrope obezbeđuje redovne, celovite, objektivne i pouzdane informacije o svim relevantnim zbivanjima u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), Međunarodnom sudu pravde (MSP) i stalnom Međunarodnom krivičnom sudu (MKS). Sense Tribunal, takođe, izveštava i o drugim pitanjima međunarodnog krivičnog pravosuđa i zaštite i unapređenja ljudskih prava.

Izveštaji se dostavljaju pretplatnicima čim su napisani, i objavljuju na web stranici. Pored dnevnog servisa pisanih, audio i TV izveštaja, Sense Tribunal od marta 2000. proizvodi i televizijski program u trajanju od 30 minuta pod nazivom "TV Tribunal"- sedmični pregled svih značajnijih događaja u MKSJ. TV stanice u regionu svakoga petka u 21 čas preuzimaju ovaj program posredstvom Europe by Satellite (EbS) - Audio vizuelne agencije Evropske Komisije u Briselu.

U produkciji SENSE-TV proizvedeno je sedam dokumentarnih filmova: "Trijumf zla" (2001) - posvećen suđenju za genocid u Srebrenici, "Uprkos svemu" (2003) - o prvih deset godina MKSJ, "Begunci" (2004) - o slučaju dr. Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića, "Život i priključenija Radovana Karadžića" (2005), "Uspon i pad Ratka Mladića" (2005), "Izvan Razumne Sumnje" (2005) - poricanja i dokazi o masakru u Srebrenici deset godina od počinjenog zločina i "Sarajevske ruže – Teror u 12 slika" (2012) - kako je 44 mjesečna opsada glavnog grada Bosne i Hercegovine predstavljena i rekonstruisana na suđenjima pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Sense Tribunal su od osnivanja podržavali Evropska komisija, vlade Holandije, Luksemburga, Nemačke i Švajcarske, kao i Fondacija za otvoreno društvo.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.