Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Prlić i drugi

Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić, Berislav Pušić

Vesti 440

04.07.2006.

HERCEG BOSNA KAO BALKANSKA "BANANA REPUBLIKA"

Najveća greška Tuđmanove politike prema BiH – rekao je danas Josip Manolić u nastavku svedočenja na suđenju šestorici bivših čelnika bosanskih Hrvata – bilo je stvaranje Herceg Bosne kao "države u državi" ili balkanske "banana republike."
03.07.2006.

TUĐMANOVA "NAKLAPANJA I ŽELJE"

Mada je na početku svedočenja na suđenju bivšim čelnicima bosanskih Hrvata rekao da se sa Tuđmanom razišao zbog njegove politike prema BiH, Josip Manolić je u nastavku iskaza opsesiju bivšeg predsednika obnavljanjem Hrvatske Banovine i "realnim granicama" koje će "podebljati hrvatsku kiflu"... opisao kao "puka naklapanja i iznošenje različitih želja."
HAG/DEN HAAG | 31.05.2006.

PRLIĆEVA ODBRANA OPTUŽUJE MUFTIJU DA JE BIO "SARADNIK UDBE"

U nastojanju da diskvalifikuje svedoka optužbe, branilac Jadranka Prlića je mostarskog muftiju Seida Smajkića optužio da je od 1976. godine bio saradnik Službe državne bezbednosti tadašnje Jugoslavije. Svedok priznaje da ga je služba zvala na "informativne razgovore", ali negira da je s njom sarađivao
HAG/DEN HAAG | 30.05.2006.

HVO JE SAMO "DORUŠILA" MOSTAR

Odbrana Slobodana Praljka tvrdi da je JNA srušila Mostar 1992. godine, a da kasnija oštećenja nastala tokom hrvatsko-muslimanskog sukoba 1993-94. godine predstavljaju "samo dodatak već napravljenoj šteti"
HAG/DEN HAAG | 29.05.2006.

MULTIETNIČKI ILI HRVATSKI MOSTAR?

Milivoj Gagro, gradonačelnik Mostara od decembra 1990. do maja 1992, godine, svedočio o podeli unutar HDZ BiH i "suparništvu" između HVO i HOS oko "mogućnosti zajedničkog života Hrvata i Muslimana."
HAG/DEN HAAG | 25.05.2006.

ISTOČNI MOSTAR KAO "PREDVORJE PAKLA"

HVO je pučem preuzeo vlast u Mostaru, tvrdi mostarski muftija Seid Smajkić, svedok optužbe na suđenju bivšim čelnicima Herceg Bosne. Istočni Mostar se, rekao je svedok, pretvorio "u predvorje pakla" nakon što je 9. maja 1993. godine HVO napao na nekadašnje saveznike i proterao Muslimane iz zapadnog dela Mostara
HAG/DEN HAAG | 24.05.2006.

KAKO JE STOLAC POSTAO "ZADNJA RUPA NA KUGLI ZEMALJSKOJ"

Na suđenju čelnicima nekadašnje Herceg Bosne - Jadranku Prliću, Milivoju Petkoviću, Brunu Stojiću, Slobodanu Praljku, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću – zaštićeni svedok opisao paljenje Careve džamije i proterivanje svih Muslimana iz Stoca 1993. godine
HAG/DEN HAAG | 23.05.2006.

DUNDO PRALJAK U HAŠKOJ SUDNICI

Izbor naziva jezika je pitanje "građanskih prava a ne lingvističkih pravila", tvrdi svedok optužbe u odgovorima na pitanja odbrane čelnika Herceg-Bosne. Slobodan Praljak "odigrao" u sudnici odlomak iz Držićeve komedije "Dundo Maroje."
HAG/DEN HAAG | 22.05.2006.

ZATOČENIŠTVO ZBOG "RUŠENJA USTAVNOG PORETKA HERCEG-BOSNE"

Novo svedočenje o zlostavljanjima i ponižavanjima bošnjačkih zatočenika na suđenju šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskih Hrvata. Prema profesoru Rizvanbegoviću, vlasti Herceg Bosne su nastojale pre svega da uklone intelektualce i druge viđenije predstavnike bošnjačke zajednice u Hercegovini
HAG/DEN HAAG | 16.05.2006.

ETNIČKO ČIŠĆENJE NA DUBRAVSKOJ VISORAVNI

Bošnjakinja iz okoline Stoca opisala kako je u leto 1993. godine sprovođena kampanja HVO i hrvatskih oružanih snaga za koju tužilac tvrdi da je za cilj imala "čišćenje bosanskih Muslimana s područja za koja se tvrdilo da pripadaju Herceg-Bosni"

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.