Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Oputž umesto Opužba X

Sense Tribunal

Šešelj

Vojislav Šešelj

Vesti 341

HAG/DEN HAAG | 14.09.2016.

PRODUŽENA NESARADNJA I OBSTRUKCIJA SRBIJE

Pretresno veće kojem je poveren predmet "radikalske trojke" optužene za nepoštovanje suda obavestilo predsednika Tribunala o produženoj nesaradnji Srbije kojom se ometa izvršenje pravde.
HAG/DEN HAAG | 30.08.2016.

TUŽILAŠTVO TRAŽI OSUĐUJUĆU PRESUDU ILI NOVO SUĐENJE ŠEŠELJU

U žalbenom podnesku tužilaštvo traži da Žalbeno veće preinači "izopačenu" prvostepenu presudu Vojislavu Šešelju, proglasi ga krivim za ratne i zločine protiv čovečnosti i osudi ga na 28 godina zatvora ili da, alternativno, naloži novo suđenje lideru srpskih radikala.
HAG/DEN HAAG | 11.07.2016.

ROKOVI ZA ŽALBU NA PRESUDU VOJISLAVU ŠEŠELJU

Prema nalogu predžalbenog sudije Teodora Merona Šešelj će od momenta prijema prevoda presude na srpski jezik imati na raspolaganju 80 dana da se upozna sa njenim sadržajem i odgovori na žalbeni podnesak tužilaštva
HAG/DEN HAAG | 10.05.2016.

IMENOVANO ŽALBENO VEĆE U PREDMETU VOJISLAVA ŠEŠELJA

Pored predsedavajućeg, američkog sudije Merona, u Žalbenom veću koje će rešavati o žalbi tužilaštva na oslobađajuću presudu lideru srpskih radikala su još i sudije iz Velike Britanije, Portugala, Kenije i Kameruna
02.05.2016.

TUŽILAŠTVO TRAŽI UKIDANJE "IZOPAČENE" PRESUDE ŠEŠELJU

U najavi žalbe na oslobađajuću presudu lideru srpskih radikala, tužilaštvo traži da Žalbeno veće preinači "izopačenu" prvostepenu presudu , proglasi optuženog krivim i odmeri mu odgovarajuću kaznu ili da, alternativno, naloži novo suđenje.
HAG/DEN HAAG | 31.03.2016.

GLAVNI TUŽILAC: MANIPULACIJA SVEDOCIMA I DOKAZIMA

Mnogi činjenični i pravni nalazi sudijske većine koja je oslobodila Vojislava Šešelja značajno odstupaju od dosadašnje sudske prakse Tribunala - izjavio je nakon izricanja presude glavni tužilac Bramerc, najavljujući brzo ulaganje žalbe.
HAG/DEN HAAG | 31.03.2016.

POBAČENA PRESUDA

Većina sudija u Raspravnom veću, Francuz Antoneti i Senegalac Niang, oslobodili Vojislava Šešelja po svim tačka optužnice za zločine protiv čovečnosti u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini, izgovarajući se da je tužilaštvo loše obavilo svoj posao. Oštro izdvojeno mišljenje italijanske sutkinje Latanci koja je ostala u manjini
HAG/DEN HAAG | 28.03.2016.
Sledeće sedmice u Tribunalu

PRVA TRIBUNALOVA PRESUDA U ODSUSTVU OPTUŽENOG

Mada Statut Tribunala ne predviđa suđenja bez prisustva optuženog, Pretresno veće sudije Antonetija će u četvrtak izreći prvostepenu presudu u odsustvu Vojislava Šešelja.
HAG/DEN HAAG | 16.03.2016.

TREĆA KAPITULACIJA TRIBUNALA PRED VOJISLAVOM ŠEŠELJEM

Pretresno veće odustalo od naloga srpskim vlastima da preduzmu sve neophodne mere kako bi osigurale prisustvo optuženog izricanju presude, zadovoljavajući se da Šešelja vide na video-konferencijskoj vezi... ukoliko on to bude želeo.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Izveštaji se dostavljaju pretplatnicima Sens-Tribunal Servisa, odmah pošto su napisani, dok su na web-sajtu u celini dostupni sledećeg dana u podne.