Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Šešelj

Vojislav Šešelj

Vesti 343

HAG/DEN HAAG | 28.03.2016.
Sledeće sedmice u Tribunalu

PRVA TRIBUNALOVA PRESUDA U ODSUSTVU OPTUŽENOG

Mada Statut Tribunala ne predviđa suđenja bez prisustva optuženog, Pretresno veće sudije Antonetija će u četvrtak izreći prvostepenu presudu u odsustvu Vojislava Šešelja.
HAG/DEN HAAG | 16.03.2016.

TREĆA KAPITULACIJA TRIBUNALA PRED VOJISLAVOM ŠEŠELJEM

Pretresno veće odustalo od naloga srpskim vlastima da preduzmu sve neophodne mere kako bi osigurale prisustvo optuženog izricanju presude, zadovoljavajući se da Šešelja vide na video-konferencijskoj vezi... ukoliko on to bude želeo.
HAG/DEN HAAG | 25.02.2016.

BEOGRAD NEĆE DA SA TRIBUNALOM PODELI “POVERLJIVE DETALJE”

Zastupnik Srbije obavestio Tribunal da nije dobio ovlašćenje da s Pretresnim većem podeli poverljive detalje o ozbiljnim problemima izazvanim nalogom za hapšenje “radikalske trojke”, optužene za nepoštovanje suda.
HAG/DEN HAAG | 12.02.2016.

PRESUDA SEŠELJU 31. MARTA

Pretresno veće zakazalo izricanje presude lideru srpskih radikala za poslednji dan marta i naložilo vlastima Srbije da preduzmu sve neophodne mere kako bi osigurale prisustvo Šeselja u sudnici Tribunala
HAG/DEN HAAG | 10.02.2016.

NOVI "UKOR" SRBIJI ZBOG NESARADNJE SA TRIBUNALOM

Na javnoj raspravi o neizvršavanju naloga za hapšenje trojice zvaničnika Srpske radikalne stranke – Petra Jojića, Jove Ostojića i Vjerice Radeta – sudije izrazile “ozbiljnu zabrinutost” zbog nesaradnje Srbije sa Tribunalom i napomenule da je stalno uvjeravanje da je Srbija voljna izvršiti svoje obaveze “besmisleno” sve dok se nešto konkretno ne preduzme.
HAG/DEN HAAG | 28.04.2015.

SUDIJSKI UKOR ŠEŠELJU

Veće sudije Antonetija se proglasilo nenadležnim da razmatra o zahtev Vojislava Šešelja da se protiv glavnog tužioca Bramerca primene "rigorozne disciplinske mere". Šešelj pozvan da se ubuduće uzdrži od takvih zahteva koji, po oceni veća, predstavljaju "zloupotrebu postupka" koju veće "neće tolerisati"
HAG/DEN HAAG | 23.04.2015.

UMNOŽAVANJE ROKOVA U "SLUČAJU ŠEŠELJ"

Nakon što je Žalbeno veće 30. marta naložilo veću sudije Antonetija da Vojislavu Šešelju "smesta" izdaju nalog da se vrati u haški pritvor Tribunala, te pošto je tužilaštvo podnelo zahtev da se taj proces ubrza tako što će se prvostepenom veću naložiti da umesto "smesta" to urade "u roku od jednog dana", Žalbeno veće pozvalo Šešelja da u roku 72 sata odgovori na podnesak tužilaštva
HAG/DEN HAAG | 14.04.2015.

TUŽILAC POŽURUJE ŠEŠELJEV POVRATAK U HAG

Budući da ni dve sedmice nakon žalbenog naloga da se "smesta" obustavi Šešeljeva privremena sloboda Pretresno veće nije donelo takvu odluku, optužba se ponovo obraća Žalbenom veću – ovoga puta traži da se naloži obustava privremene slobode "u roku od jednog dana"
HAG/DEN HAAG | 10.04.2015.

PRETRESNO VEĆE NE ŽURI DA VRATI ŠEŠELJA U HAG

Pre nego što odluče o nalogu Žalbenog veća da Vojislava Šešelja "smesta" vrate u Hag, sudije Pretresnog veća žele da od srpskih lekara dobiju sveže informacije o tome dokle se stiglo u medicinskom tretmanu optuženog
HAG/DEN HAAG | 30.03.2015.

NALOŽEN POVRATAK ŠEŠELJA U HAG

Žalbeno veće naložilo Pretresnom veću sudije Antonetija da "smesta povuče" svoju odluku o privremenom oslobađanju Vojislava Šešelja i naloži povratak optuženog u pritvor. Razlog – narušavanje uslova boravka na privremenoj slobodi javnim izjavama da se neće dobrovoljno vratiti u Hag

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.