Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Šešelj

Vojislav Šešelj

Vesti 343

HAG/DEN HAAG | 19.05.2006.

SUĐENJE ŠEŠELJU POČETKOM OKTOBRA

Tužilaštvo najavilo petomesečni dokazni postupak a optuženi tražio trodnevnu radnu sedmicu
HAG/DEN HAAG | 24.01.2006.

ŠEŠELJ TRAŽI 2,3 MILIONA DOLARA ZA ODBRANU

Optuženi traži da veće izda nalog kojim će se Sekretarijat obavezati da pokrije dosadašnje troškove pravnih savetnika i drugih članova njegovog tima odbrane. Suđenje bi, prema današnjoj najavi predraspravnog sudije, trebalo da počne "prilično skoro." Šešelj nema poverenja u Srbe koji dobro znaju engleski ili francuski jezik.
HAG/DEN HAAG | 03.11.2005.

ŠEŠELJ "NIJE U STANJU" DA SE IZJASNI O KRIVICI

Pošto nije imao priliku da se konsultuje sa svojim "stručnim timom odbrane", Vojislav Šešelj se danas nije izjasnio o navodima proširene optužnice, pa je sudija u njegovo ime u zapisnik uneo da se optuženi izjašnjava da nije kriv ni po jednoj od njenih 14 tačaka. Rekordno kratak nastup optuženog pred Tribunalom.
HAG/DEN HAAG | 03.10.2005.

ŠEŠELJ SE NIJE IZJASNIO O PROŠIRENOJ OPTUŽNICI

Pošto, kako je rekao, još nije imao prilike da se konsultuje sa svojim "stručnim timom odbrane", Vojislav Šešelj odložio za 30 dana izjašnjavanje da li je kriv ili nevin za zločine kojima se tereti u izmenjenoj i dopunjenoj optužnici
HAG/DEN HAAG | 26.09.2005.

USKORO PONOVNO IZJAŠNJAVANJE VOJISLAVA ŠEŠELJA

Budući da dopunjena i proširena optužnica protiv Vojislava Šešelja po oceni veća sadrži nove optužbe o kojima optuženi treba da se izjasni, uskoro će biti zakazano ponovno izjašnjavanje lidera srpskih radikala. Odluka o zahtevu tužilaštva za spajanje predmeta Šešelja, Martića, Stanišića i Simatovića će, prema najavi sudije, biti doneta "relativno uskoro"
HAG/DEN HAAG | 31.08.2005.

ŠEŠELJ SE ODRIČE SVOJIH “BOMBASTIČNIH IZJAVA”

Hvaleći u javnim izjavama Slobodana Miloševića i Jovicu Stanišića za pomoć u organizovanju, naoružavanju i opremanju dobrovoljaca Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj je, kako sada tvrdi, hteo da ih “iznervira i provocira da preuzmu nepromišljene represivne mere” protiv njega lično i protiv SRS. Značenje “zarđale kašike” i hrtkovačkog “principa retorzije”
HAG/DEN HAAG | 14.07.2005.

DVOMESEČNA ZABRANA KOMUNICIRANJA VOJISLAVU ŠEŠELJU

U telefonskom razgovoru, optuženi otkrio identitet svedoka čija je zaštita naložena odlukama više Pretresnih veća, pošto je predviđeno da svedoči na nekoliko suđenja.
HAG/DEN HAAG | 30.05.2005.

ŠEŠELJ U DRUŠTVU MARTIĆA, STANIŠIĆA I SIMATOVIĆA

Bivši lider srpskih radikala protivi se spajanju predmeta i zajedničkom suđenju pošto je, kako tvrdi, sa Jovicom Stanišićem i Frankom Simatovićem “uvek bio u sukobu”, dok sa Milanom Martićem “nije imao nikakvih dodirnih tačaka.”
HAG/DEN HAAG | 18.05.2005.

SUĐENJE ŠEŠELJU SAMO U HAGU

Glasnogovornica Ureda tužitelja ističe da "nije u razmatranju" mogućnost prepuštanja predmeta Šešelj nacionalnom pravosuđu
HAG/DEN HAAG | 04.11.2004.

ZAHTEV DA SE PROŠIRI OPTUŽNICA PROTIV ŠEŠELJA

Na osnovu novih dokaza, tužilaštvo traži dozvolu da optužnicu protiv Vojislava Šešelja dopuni novim navodima za zločine “Šešeljevaca” u širem području Sarajeva, Bijeljini, Mostaru i Nevesinju

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.