Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Interviews SENSE

Vesti 48

HAG/DEN HAAG | 12.07.2004.
SENSE-INTERVJU: Karla del Ponte, glavni tužilac Tribunala (2)

KARADŽIĆ I MLADIĆ NISU U “SADAMOVOJ RUPI”

Kako, po glavnom tužiocu Tribunala, žive najtraženiji begunci od medjunarodne pravde. Del Ponte, barem trenutno, ima više poverenja u vlasti u Banja Luci, nego u Beogradu
HAG/DEN HAAG | 09.07.2004.
SENSE-INTERVJU: Karla del Ponte, glavni tužilac Tribunala (1)

DEL PONTE I NJENI “TRAGAČI”

U ekskluzivnom intervjuu agenciji SENSE, glavni tužilac prvi put govori o svom “tragačkom timu” koji nastoji da locira gde se kriju begunci sa poternica Haškog tribunala.
HAG/DEN HAAG | 21.06.2004.
SENSE intervju: Dragan Kalinić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske

BITI ILI NE BITI ZA REPUBLIKU SRPSKU

Produženo begstvo Radovana Karadžića i Ratka Mladića ugrožava opstanak Republike Srpske. Kalinić negira kontakte sa Karadžićem i tvrdi da bi ga prijavio policiji RS kada bi kojim slučajem znao gde se krije. Poziv optuženima da se predaju kako bi se osigurao opstanak Republike Srpske.
HAG/DEN HAAG | 07.06.2004.
SENSE intervju: Željko Kopanja, direktor i osnivač banjalučkih “Nezavisnih novina”

RS PLAĆA CENU ZA SLOBODU HAŠKIH BEGUNACA

Devet godina od podizanja optužnica protiv Karadžića i Mladića, Željko Kopanja se pita kako je moguće da samo pripadnici njegovog naroda koji su optuženi “izbegavaju taj viteški čin da odu u Hag” i time “dovode narod RS u nezavidnu situaciju”
HAG/DEN HAAG | 31.05.2004.
SENSE-INTERVJU: Paddy Ashdown, Visoki predstavnik u BiH

MRAČNA KLETVA RADOVANA KARADŽIĆA NAD REPUBLIKOM SRPSKOM

Republika Srpska podriva svoje medjunarodno pravne temelje a svaki njen gradjanin plaća ogromnu cenu u ekonomiji, radnim mestima, obrazovanju, zdravstvu... zbog činjenice da Radovan Karadžić još nije u pritvoru Tribunala. "Postoji sto postotna rešenost NATO i medjunarodne zajednice da se optuženi privede pravdi, ali ne postoji spremnost Republike Srpske da na tome saradjuje" - kaže visoki predstavnik u ekskluzivnom intervjuu agenciji SENSE.
HAG/DEN HAAG | 10.05.2004.
Intervju: Luiz Arbur/Louise Arbour

LUIZ ARBUR: "NIKADA NISAM BILA UVERENA U NAMERU NATO DA UHAPSI KARADŽIĆA I MLADIĆA"

Bivši glavni tužilac Haškog tribunala i novi Visoki komesar UN za ljudska prava, u ekskluzivnom intervjuu sa SENSE, kaže da nikada nije bila potpuno uverena u namere NATO da se uhapse Karadžić i Mladić. Tajni kontakti sa emisarima koji su se, u ime optuženih, interesovali za pogodnosti u slučaju dobrovoljne predaje. Optužnice će ostati zauvek, nazavisno od "roka trajanja" Tribunala.
HAG/DEN HAAG | 02.02.2004.
EKSKLUZIVNO:

CARLA DEL PONTE: GENOCID JE TEŠKO DOKAZATI AKO NEMA SARADNJE

Glavni tužilac Haškog tribunala negira da - ukazivanjem na teškoće da se dokaže postojanje "genocidne namere" - pokušava da se unapred opravda za eventualni neuspeh u dokazivanju Miloševićeve odgovornosti za genocid u Bosni i Hercegovini.
NJUJORK/NEW YORK | 23.12.2003.

BORBA PROTIV TERORIZMA NEĆE OMESTI HAPŠENJE KARADŽIĆA I MLADIĆA

Prema riječima ambasadora Pierra Prospera, zaduženog u State Departmentu za praćenje ratnih zločina, kampanja vlade SAD pokrenuta u BiH oko prikupljanja informacija o licima osumnjičenim za terorizam za odgovarajuću novčanu nagradu, neće umanjiti čvrsto opredjeljenje vlade u Washingtonu da se Karadžić i Mladić isporuče u Hag/Den Haag
HAG/DEN HAAG | 17.06.2003.

SVE PROBLEME RJEŠAVATI NA EVROPSKI NAČIN

Predsjednik Srbije-Crne Gore Svetozar Marović, koji je u trodnevnoj posjeti Parizu, uoči susreta sa francuskim predsjednikom Žakom Širakom, dao intervju agenciji SENSE
HAG/DEN HAAG | 01.04.2003.

NE UHAPSI LI NATO - UČINIĆE TO EUROPSKA VOJSKA?

"Ako europske snage počnu misiju u Bosni, biće u stanju izvesti očekivano hapšenje Karadžića", kaže za SENSE šef ureda Javiera Solane, Cristina Gallach.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.