Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Milošević Dragomir - "Sarajevo"

Dragomir Milošević

Vesti 84

HAG/DEN HAAG | 07.03.2007.

GENERAL SMIT: NEMA DOKAZA O "SAMOGRANATIRANJU"

Svedočeći na suđenju sa granatiranje Sarajeva i snajpersku kampanju protiv civila, general Rupert Smit, bivši komandant UNPROFOR, potvrdio da je "čuo tvrdnje" da Armija BiH otvara vatru na sopstvene civili, ali mu "nikada nije pokazan ni jedan dokaz koji bi to podržao."
HAG/DEN HAAG | 06.03.2007.

PROVOKACIJE ILI BORBA ZA OPSTANAK

Bivši komandant Prve dobrinjske brigade Ismet Hadžić ukazuje na razlike u načinu ratovanja između generala Dragomira Miloševića i njegovog prethodnika na čelu Sarajevsko-romanijskog korpusa, generala Galića. Da li je Armija BiH u Sarajevu “provocirala” ili se "branila od agresora i borila za opstanak”
HAG/DEN HAAG | 05.03.2007.

RAT ZA DOBRINJU

Na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću, optuženom za granatiranje Sarajeva i snajpersku kampanju protiv civila, Ismet Hadžić, bivši komandant Prve dobrinjske brigade Armije BiH, svedoči kako je počeo “rat za Dobrinju”
HAG/DEN HAAG | 02.03.2007.

DANI KADA DATUMI NISU BILI VAŽNI

Na suđenju nekadašnjem komandantu Sarajevsko-Romanijskog kopusa Dragomiru Miloševiću bivši vojnik Armije BiH koji je svoj iskaz dao pod zaštitnim mjerama izmjene glasa i lika pojasnio ko su, po njemu, tokom rata u Sarajevu bili "četnici" a ko Srbi
HAG/DEN HAAG | 01.03.2007.

BOMBE KAO AVIONI

Na suđenju bivšem komandantu Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS optužba izvodila dokaze o dva napada na naselje Novi grad u maju 1995. godine. Oba puta civilni objekti su gađani modifikovanim avio bombama koje, po tvrdnjama svedoka, "zvuče kao avion i liče na avion."
HAG/DEN HAAG | 28.02.2007.

TAPUŠKOVIĆ DEMANTUJE RATKA MLADIĆA

Mada je optuženi general Dragomir Milošević 30. juna 1995. preneo svojim artiljercima čestitke Ratka Mladića na uspešnom granatiranju sarajevske televizije – "centra medijskih laži protiv pravedne borbe srpskog naroda" – njegov branilac Branislav Tapušković ne odustaje od tvrdnji da je zgrada RTV BiH pogođena granatom ispaljenom sa pozicija Armije BiH
HAG/DEN HAAG | 27.02.2007.

TRI GRANATE ZA TRI SATA

Na sarajevsku Livanjsku ulicu su 8. novembra 1994. godine u razmaku od tri sata pale tri granate. Šest osoba je povređeno a dve su preminule od povreda zadobijenih od gelera, među njima i Lejla Hodžić koja u to vreme nije imala više od 14 godina
HAG/DEN HAAG | 23.02.2007.

SNAJPERI SU MIROVALI U VREME BORBI

Na suđenju za granatiranje Sarajeva svedočila žrtva eksplozije modifikovane avio bombe u naselju Hrasnica i sarajevski policajac koji je učestvovao u uviđajima nakon snajperskih i artiljerijskih incidenata.
HAG/DEN HAAG | 22.02.2007.

DŽORDAN GASI SARAJEVO

Bivši američki marinac i sarajevski vatrogasac opisuje trogodišnju službu u protivpožarnoj brigadi UN u Sarajevu i jedan od snajperskih incidenata navedenih u optužnici protiv Dragomira Miloševića.
HAG/DEN HAAG | 21.02.2007.

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE MASAKRA

Većina od 44 fotografije snimljene nakon masakra “Markale 2” od 28. avgusta 1995. godine su toliko “uznemirujuće” da nisu pokazane u sudnici. Kriminalistički tehničar MUP BiH tvrdi da je u incidentu poginulo 70 ljudi dok branilac Dragomira Miloševića kaže da je bilo “nekoliko povređenih” a ostala tela su, tvrdi, "podmetnuta."

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.