Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Blagojević i Jokić

Vidoje Blagojević, Dragan Jokić

Vesti 102

HAG/DEN HAAG | 13.05.2004.

SLUČAJNI PROLAZNICI POKRAJ GENOCIDA

Deset bivših vojnika i zapovjednika Bratunačke brigade, koje je odbrana Vidoja Blagojevića izvela na klupu za svjedoke prošle i ove sedmice ponavljali su, iz raznih uglova, istu priču: nisu učestvovali u "aktivnom napadu" na Srebrenicu, u Potočarima su bili "samo u prolazu" a ne po zadatku, i ni na koji način nisu učestvovali u odvajanju muškaraca od žena i djece, a ponajmanje u zarobljavanju i pogubljenju Bošnjaka.
HAG/DEN HAAG | 12.05.2004.

NEVOLJNI KOMANDANT

Odbrana Vidoja Blagojevića nastoji da u potpunosti marginalizuje komandne ovlasti i autoritet optuženog komandanta Bratunačke brigade, dokazujući da je Ratko Mladić vukao sve konce u napadu na Srebrenicu u julu 1995.
HAG/DEN HAAG | 11.05.2004.

SVI SU SE SKLANJALI OD MLADIĆA

Dva svjedoka odbrane, bivša vojnika Bratunačke brigade, čiji je komandant, Vidoje Blagojević, optužen za srebreničke zločine, tvrde da je general Mladić direktno izdao naredjenja njihovim jedinicama - Blagojević je bio u blizini ali se "sklonio"
HAG/DEN HAAG | 10.05.2004.

"SIMULACIJA NAPADA" NA PLAVE ŠLJEMOVE

Na sudjenju Vidoju Blagojeviću, optuženom za srebreničko zločine, zastupnici odbrane i tužilaštva sučeljili svoja vidjenja napada VRS na kontrolni punkt UNPROFOR-a na Zelenom Jadru
HAG/DEN HAAG | 07.05.2004.

OSVAJANJE SA "LINIJA ODBRANE"

Bivši komandant Trećeg bataljona Bratunačke brigade, na sudjenju svom komandantu Vidoju Blagojeviću, isticao da je sve vrijeme napada na Srebrenicu od 6. do 11. jula 1995. bio na "linijama dostignute odbrane" Svjedok priznaje da je čuo za "genocid u Kravici", ali negira da je ikada čuo za plan da se pobiju svi vojno sposobni muškarci.
HAG/DEN HAAG | 05.05.2004.

SVI SU BJEŽALI OD MLADIĆA

Na sudjenju Vidoju Blagojeviću i Draganu Jokiću, svjedok odbrane Zoran Kovačević je rekao da Bratunačka brigada "nije trebalo da smeta dok drugi rade"
HAG/DEN HAAG | 04.05.2004.

"OSVJEŽAVANJE SJEĆANJA" KAPETANA GAVRIĆA

Pošto je juče kategorički tvrdio da artiljerija kojom je komandovao nije djelovala po Srebrenici prije 11. jula 1995., kapetan Gavrić danas suočen sa dokumentom koji je lično potpisao, a u kojem stoji drugačije.
HAG/DEN HAAG | 03.05.2004.

PRETRES SREBRENIČKIH POLJA SMRTI

Nekadašnji načelnik artiljerije Bratunačke brigade Mićo Gavrić na sudjenju Vidoju Blagojeviću i Draganu Jokiću opisao "pretres terena" nakon pada Srebrenice u julu 1995. Od sela Kamenice do Konjević Polja, rekao je svjedok, moglo se preći gazeći "s leša na leš a da ne stane na zemlju".
HAG/DEN HAAG | 29.04.2004.

MASAKR U KRAVICI U VERZIJI ODBRANE

Na sudjenju bivšim zapovednicima Bratunačke i Zvorničke brigade VRS, optuženim za masakr u Srebrenici, odbrana prezentira svoju verziju dogadjaja koji su se, 13. jula 1995., odigrali u skladištu poljoprivredne zadruge u selu Kravica.
HAG/DEN HAAG | 27.04.2004.

APLAUZ MLADIĆU PRIJE POGUBLJENJA

Svjedočenje o susretu generala Ratka Mladića sa zarobljenim Bošnjacima na livadi kod Sandića, 13. jula 1995.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.