Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Naletelić i Martinović - "Tuta i Štela"

Mladen Naletelić "Tuta", Vinko Martinović "Štela"

Vesti 65

HAG/DEN HAAG | 19.07.2005.

TUTA I ŠTELA: ZAKAZANA ŽALBENA RASPRAVA

Za sredinu oktobra zakazana rasprava po žalbama optuženih i tužitelja u predmetu protiv bivšeg zapovjednika Kažnjeničke bojne Mladena Naletilića i podređenog Vinka Martinovića.
HAG/DEN HAAG | 01.04.2003.

HRVATSKA I HERCEG-BOSNA IMALE "ISTI KRAJNJI CILJ"

"Cilj kampanje u području Mostara bio je da se dotad etnički mješovito područje pretvori u teritorij BH Hrvata", navodi se u presudi Mladenu Naletiliću i Vinku Martinoviću - Vijeće obrazložilo zašto smatra da se u Hercegovini radilo o zločinima protiv čovječnosti i medjunarodnom sukobu
HAG/DEN HAAG | 31.03.2003.

TUTA OSUĐEN NA 20, A ŠTELA NA 18 GODINA ZATVORA

Prvostupanjskom presudom, Mladen Naletilić i Vinko Martinović su proglašeni krivima za protjerivanja mostarskih Bošnjaka, zlostavljanje zatočenika, protupravni rad i druge zločine - Sukob u Hercegovini bio je medjunarodnog karaktera zbog "duboke umiješanosti Franje Tudjmana"
HAG/DEN HAAG | 30.03.2003.

PRVA PRESUDA ZA ZLOČINE U MOSTARU

Bivši zapovjednik Kažnjeničke bojne HVO Mladen Naletilić "Tuta" i njegov podredjeni Vinko Martinović "Štela" prvi su optuženici kojima se sudilo za zločine počinjene na područcju Mostara.
HAG/DEN HAAG | 26.03.2003.

PRESUDA TUTI I ŠTELI 31. MARTA

Suci su odbili zahtjev Mladena Naletilića za razmatranje novih dokaza i zakazali - jednom odgodjeno - izricanje presude za zločine u području Mostara za 31. mart - Tužiteljstvo ne može potvrditi koliko će se budućih optužnica odnositi na gradjane Srbije, ili na bilo koje druge zemlje bivše Jugoslavije
HAG/DEN HAAG | 23.03.2003.

DA LI NOVI DOKAZI OSLOBADJAJU TUTU?

Obrana tvrdi da zapisnici sa sastanaka HVO iz Sovića oslobadjaju Tutu odgovornosti za napad na ta sela - Tužitelj tvrdi da ništa u tim zapisnicima nije oslobadjajuće.
HAG/DEN HAAG | 05.03.2003.

PRESUDA TUTI I ŠTELI 24. MARTA

Vojislav Šešelj će se izjašnjavati o krivnji 25. marta, a tužitelj je podnio zahtjev da mu se dodjeli branitelj. Goran Jelisić još čeka na transfer u zatvor u kojem će izdržavati ostatak kazne od 40 godina zatvora
HAG/DEN HAAG | 31.10.2002.

ZAKLJUČENO SUĐENJE TUTI I ŠTELI

Suci će morati presuditi jesu li Mladen Naletilić Tuta i Vinko Martinović Štela bili moćni provodioci politike etničkog čišćenja u Mostaru ili tek minorni sudionici sukoba
HAG/DEN HAAG | 29.10.2002.

TUŽITELJ TRAŽI 35 GODINA ZA TUTU I 25 ZA ŠTELU

"Bez ljudi poput Tute i Štele, koji su bili spremni obaviti posao na terenu, vođe kao što su Tuđman ili Milošević ne bi mogli provesti svoje zločine," istakao je tužitelj u završnoj riječi na suđenju za progone Bošnjaka u Mostaru 1993.
HAG/DEN HAAG | 29.10.2002.

OBRANA TRAŽI OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU

U završnoj riječi, zastupnici odbrane Mladena Naletilića Tute istakli da tužilaštvo nije dokazalo njegovu krivicu i da njihovom branjeniku "nije mjesto u sudnici"

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.