Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Strugar - "Dubrovnik"

Pavle Strugar

Vesti 81

HAG/DEN HAAG | 29.04.2004.

NESLAGANJE VEŠTAKA O MENTALNOM STANJU OPTUŽENOG GENERALA

Veštaci odbrane i optužbe došli do dijametralno suprotnih zaključaka o mentalnom stanju i procesnoj sposobnosti optuženog generala Pavla Strugara
HAG/DEN HAAG | 28.04.2004.

RASPRAVA O PROCESNOJ SPOSOBNOSTI GENERALA STRUGARA

Svedočenje dr Beneta Bluma, jednog od trojice psihijatara koji su u martu ove godine na zahtev tužilaštva ispitali generala Strugara i zaključili da je optuženi, uprkos zdravstvenim problemima, u stanju da funkcioniše i prati i razume sudjenje.
HAG/DEN HAAG | 28.04.2004.

STRUGAROVA OBRANA TRAŽI DOKUMENTE IZ ZAGREBA

Na posebno sazvanom saslušanju, veleposlanik Hrvatske u Nizozemskoj potvrdio da će hrvatska vlada obrani generala Pavla Strugara dati na uvid dokumente vezane za aktivnosti Zbora narodne garde i policije u Dubrovniku u jesen 1991.
HAG/DEN HAAG | 28.04.2004.

ADMIRAL SE IZVINJAVA, GENERAL OPTUŽUJE

Bivši hrvatski ministar Davorin Rudolf svedoči o protivurečnim porukama koje je, 6. decembra 1991., primio od admirala Jokića i generala Strugara
HAG/DEN HAAG | 27.04.2004.

DA LI SU SE DUBROVČANI "SAMOGRANATIRALI"?

Odbrana generala Strugara tvrdi da su branitelji Dubrovnika - zbog neispravnih nišanskih naprava - nehotično granatirali sami sebe, odnosno Stari grad. Bivši zapovednik dubrovačke artiljerije Ivan Negodić to kategorički negira.
HAG/DEN HAAG | 26.04.2004.

UNUTAR ZIDINA SVE JE BILO CILJ

Svedočenje bivšeg zapovednika artiljerije odbrane Dubrovnika na sudjenju generalu Pavlu Strugaru
HAG/DEN HAAG | 23.04.2004.

DUBROVAČKI DAVID I GOLIJAT

Nakon što su mnogi Dubrovčani kao svedoci optužbe tvrdili da u gradu krajem 1991. nije bilo nikakve artiljerije, pa čak ni naoružanih ljudi, na sudjenju generalu Strugaru svedoči “načelnik artiljerije odbrambenih snaga Dubrovnika”
HAG/DEN HAAG | 21.04.2004.

OD DUBROVNIKA DO KNINA I OD "USTAŠE" DO "ČETNIKA"

Svedočenje o atmosferi nediscipline i nekažnjivosti koja je krajem 1991. vladala medju snagama koje su okruživale, i povremeno napadale, Dubrovnik
HAG/DEN HAAG | 20.04.2004.

"SLUČAJNO" I U DUBROVNIKU I U HAGU

Na kraju maratonskog svedočenja na sudjenju generalu Strugaru, admiral Jokić je svoju zlu sudbinu pripisao pogibiji svog prethodnika na položaju komandanta Devete Vojnopomorske oblasti. "Da nije bilo toga, nikad ne bih bio ni tamo ni u Hagu."
HAG/DEN HAAG | 14.04.2004.

ŠTA JE BIO CILJ "DUBROVAČKE OPERACIJE" JNA?

U nastavku svedočenja na sudjenju generalu Pavlu Strugaru, admiral Miodrag Jokić izjavio da su se ciljevi "Dubrovačke operacije" JNA krajem 1991. protezali "dalje od Dubrovnika... do Mostara i doline Neretve."

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.