Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Strugar - "Dubrovnik"

Pavle Strugar

Vesti 81

HAG/DEN HAAG | 22.03.2004.

ADMIRAL PROTIV GENERALA

Sutra će na sudjenju generalu Pavlu Strugaru, optuženom za granatiranje Dubrovnika u decembru 1991., svedočiti njegov bivši saborac i suoptuženi, vice-admiral Miodrag Jokić, koji je priznao krivicu za iste zločine
HAG/DEN HAAG | 10.03.2004.

KAKO JE POGINUO PAVO URBAN?

Za jednog od dvojice Dubrovčana koji su poginuli u granatiranju Starog grada 6. decembra 1991., odbrana optuženog generala Strugara tvrdi da je umro usled krvarenja, zato što mu više od dva i po sata nakon ranjavanja nije pružena pomoć.
HAG/DEN HAAG | 04.03.2004.

"GROZNO JE NE VIDJETI LICA ONIH KOJI TE UBIJAJU"

Novo svedočenje o posledicama granatiranja dubrovačkog Starog grada 6. decembra 1991. Sa galerije za publiku, psihijatri koje je angažovalo tužilaštvo prate reakcije optuženog generala Pavla Strugara.
HAG/DEN HAAG | 01.03.2004.

"ČINJENICE SU NA MENI"

Pošto je odbrana osporavala medicinsku dokumentaciju o ranama koje je Ivo Vlašica zadobio u granatiranju dubrovačkog Starog grada, svedok ponudio da pred sudom skine pantalone kako bi svi videli da na desnoj butini ima ožiljak od šrapnela
HAG/DEN HAAG | 26.02.2004.

KAKO SU SE DUBROVČANI PRIPREMALI ZA "DOČEK JNA"

Uprkos tvrdnjama branilaca generala Strugara da je u Dubrovniku bilo Hrvatske vojske i da je medju braniteljima grada bio i njegov brat Mujica, Djelo Jusić je u unakrsnom ispitivanju insistirao da je "vrelo ulje" - kojim su penzioneri i starice planirali da sa prozora zalivaju osvajače - bilo "jedino oružje za koje je čuo."
HAG/DEN HAAG | 24.02.2004.

DUBROVAČKI TRUBADUR PRED HAŠKIM TRIBUNALOM

Djelo Jusić, poznati dubrovački dirigent i kompozitor svedoči na sudjenju generalu Pavlu Strugaru, optuženom za granatiranje Dubrovnika 6. decembra 1991.
HAG/DEN HAAG | 23.02.2004.

OD ČEGA SE UMIRALO U OPSEDNUTOM DUBROVNIKU

Svedočenje patologa koji je vršio obdukcije dubrovačkih žrtava tromesečne opsade i granatiranja grada pod zaštitom UNESCO krajem 1991. Odbrana generala Pavla Strugara osporava izveštaje o "delimičnim obdukcijama"
HAG/DEN HAAG | 19.02.2004.

"EKSPRESNA" PROCENA ŠTETE

Nalaze ekspertskog tima UNESCO koji je procenjivao štetu nanetu granatiranjem dubrovačkog Starog grada, odbrana generala Pavla Strugara je osporavala ukazujući, pored ostalog, i na podatke iz zapisnika prema kojima je za samo 33 minuta izvršeno čak šest uvidjaja na različitim lokacijama u gradu.
HAG/DEN HAAG | 17.02.2004.

OGRANIČAVANJE ŠTETE

Ukazujući na nepodudarnosti dva izveštaja, odbrana generala Pavla Strugara nastoji da, u unakrsnom ispitivanju eksperta UNESCO, ograniči štetu koja je dubrovačkom Starom gradu naneta granatiranjem od 6. decembra 1991.
HAG/DEN HAAG | 16.02.2004.

ŠTETA "VELIKOG OBIMA"

Svedočenje eksperta UNESCO dr. Kolina Kajzera o posledicama granatiranja Dubrovnika u jesen 1991. godine i oštećenjima koja je dubrovački Stari Grad pretrpeo kao posledicu delovanja JNA.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.