Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Karadžić

Radovan Karadžić

Vesti 854

HAG/DEN HAAG | 03.05.2016.

TUŽILAŠTVO PROTIV PRIVREMENOG OSLOBAĐANJA KARADŽIĆA

U odgovoru na Karadzićev zahtev da bude privremeno oslobođen tokom trajanja žalbenog postupka, tužilaštvo ukazuje da nema nikakvih "specijalnih okolnosti" koje bi to opravdale, da postoji značajan rizik bekstva, kao i da bi takav potez podrio poverenje žrtava, svedoka i javnosti u sposobnost međunarodnih tribunala da osiguraju izvršenje pravde
HAG/DEN HAAG | 02.05.2016.

SUDIJA MERON PIŠE KARADŽIĆU

Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove odgovara na pritužbe koje je bivši predsednik Republike Srpske izneo na statusnoj konferenciji 6. aprila povodom uslova pritvora i "epidemije malignih oboljenja" u Pritvorskoj jedinici UN, kao i zbog sporosti i zastarelosti kompjutera koji mu je na raspolaganju u ćeliji.
HAG/DEN HAAG | 22.04.2016.

KARADŽIĆ TRAŽI PRIVREMENO OSLOBAĐANJE

Bivši predsjednik Republike Srpske podnio zahtjev da bude privremeno oslobođen do izricanja žalbene presude. Karadžić nudi “lične garancije” da će se u slučaju da bude pušten u Republiku Srpsku vratiti u Pritvorsku jedinicu u Sheveningenu kada to od njega Sud zatraži.
HAG/DEN HAAG | 21.04.2016.

IMENOVANO ŽALBENO VEĆE ZA RADOVANA KARADŽIĆA

Mesec dana nakon prvostepene presude kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora, predsednik Mehanizma imenovao je sudije Žalbenog veća u predmetu bivšeg predsednika Republike Srpske proglašenog krivim za genocid i druge zločine u BiH
HAG/DEN HAAG | 06.04.2016.

"KATALOG UOPŠTENIH JADIKOVKI" RADOVANA KARADŽIĆA

Na izvanrednoj statusnoj konferenciji Radovan Karadžić rekao da je “zapanjen” što mu je izrečena kazna od 40 godina zatvora i otkriva da je već bio spakovao da ide kući. Žali se na uslove pritvora i traži da se istraže slučajevi malignih oboljenja u pritvoru. Pošto se njegovo zdravlje iz godine u godinu “pogoršava”, predlaže da ga puste na slobodu do rjesenja o žalbi.
HAG/DEN HAAG | 06.04.2016.

BRAMERC: TUZILASTVO ĆE SE ŽALITI NA PRESUDU ŠEŠELJU

Rekordnom brzinom - samo šest dana nakon izricanja presude - Ured tužilaštva odlučio da uloži žalbu na odluku većine Raspravnog veća kojom se negiraju ne samo Šešeljevi zločini, već i bilo kakvi zločini priotiv čovečnosti u Hrvatskoj i BiH, pošto, po većini u Veću, tamo nije bilo "sistematskih i rasprostranjenih napada na civilno stanovništvo".
HAG/DEN HAAG | 24.03.2016.

RADOVAN KARADŽIĆ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA

Bivši predsednik Republike Srpske proglašen krivim po 10 od ukupno 11 tačaka optužnice i osuđen na 40 godina zatvora. Pretresno veće nije uvereno van razumne sumnje da su zločini u sedam opština počinjeni sa genocidnom namerom. Povlačenje sa položaja u julu 1996. godine, izraženo žaljenje i dobro vladanje u pritvoru uzeti za olakšavajuće okolnosti.
20.03.2016.

KARADŽIĆEVA “PRESUDNA SEDMICA”

Nakon petogodišnjeg suđenja i osamnaestomesečnog razmatranja dokaza i većanja o krivici ili nevinosti optuženog, Pretresno veće Tribunala će u četvrtak izreći prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Kapaciteti Tribunala “rasprodati” do poslednjeg mesta.
HAG/DEN HAAG | 18.02.2016.

PRESUDA RADOVANU KARADZIĆU 24. MARTA

Izricanje prvostepene presude Radovanu Karadziću zakazano za 24. mart ove godine. Na kraju suđenja koje je trajalo gotovo pet godina tužilaštvo je, podsetimo, za optuženog zahtevalo kaznu doživotnog zatvora, dok je Karadžić tražio da bude oslobođen po svim tačkama optužnice.
HAG/DEN HAAG | 14.01.2016.

KARADŽIĆ TRAŽI DOKAZE PROTIV SREĆKA AĆIMOVIĆA

Radovan Karadžić traži od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da mu dostave dokaze o umiješanosti bivšeg komandanta 2. bataljona Zvorničke brigade Srećka Aćimovića u streljanje zarobljenika nakon pada Srebrenice

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.