Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Milošević Slobodan - "Kosovo, Hrvatska i Bosna"

Slobodan Milošević

Vesti 691

HAG/DEN HAAG | 07.02.2006.

MILOŠEVIĆ IZLOŽIO OSNOVE SVOJE "BOSANSKE ODBRANE"

U Bosni i Hercegovini je, prema Miloševiću i svedoku njegove odbrane Branku Kostiću, vođen "građanski rat svih protiv svih" s kojim ni Srbija ni njen tadašnji predsednik "nisu imali nikakve veze." Šta je Alija Izetbegović "priznao" Branko Kostiću?
HAG/DEN HAAG | 06.02.2006.

BRANKO KOSTIĆ: "NISAM BIO POD KONTROLOM MILOŠEVIĆA"

Ocenjujući da Milošević "namerno zloupotrebljava postupak" sudije su pred sam kraj današnje rasprave zaključili glavno ispitivanje Branka Kostića, ali su zatim ipak popustili i dozvolili optuženom da ga sutra nastavi, pitanjima o Bosni i Hercegovini.
HAG/DEN HAAG | 03.02.2006.

"REVIDIRANA MEMORIJA" BRITANSKE NOVINARKE

Ocenama koje je britanska novinarka Iv En Prentis dala u odgovorima na Miloševićeva pitanja, tužilac je u unakrsnom ispitivanju suprostavio ocene koje je svedokinja, o istim pitanjima, 1993. i 2000. napisala u svojim člancima i knjizi "Rat jedne žene"
HAG/DEN HAAG | 02.02.2006.

"PROPUŠTENE PRILIKE" BRANKA KOSTIĆA

Da je zavisilo samo od njega, Branko Kostić bi – prema njegovom svedočenju na suđenju Slobodanu Miloševiću – u martu 1991. uveo vanredno stanje ili izvršio vojni udar, u junu te godine bi u Sloveniju poslao mnogo više vojnika, dok bi u oktobru 1991. mobilisao 150.000 rezervista i poslao ih u Hrvatsku da silom deblokiraju kasarne JNA
HAG/DEN HAAG | 01.02.2006.

ŠTA JE U MILOŠEVIĆEVOM INTERESU?

Sudija Robinson je, danas, sugerisao optuženom da razmisli "nije li u njegovom interesu da se manje bavi opštim kontekstom, a više konkretnim krivičnim delima za koja se tereti." Milošević, međutim, ne smatra da je to u njegovom interesu pošto, kako je odgovorio, u onome što sudije "nazivaju optužnicom nema ni jednog krivičnog dela sa kojim on ima ikakve veze." Odložena odluka o Miloševićevom zahtevu za lečenje u Moskvi.
HAG/DEN HAAG | 25.01.2006.

USKORO ODLUKA DA LI ĆE MILOŠEVIĆ U MOSKVU

Pošto je u međuvremenu dobilo sve neophodne dokumente i informacije, Pretresno veće će uskoro doneti odluku o zahtevu za privremeno oslobađanje Slobodana Miloševića.
HAG/DEN HAAG | 25.01.2006.

ŽALJENJE ZBOG IZOSTALOG VOJNOG UDARA

Svedočeći na suđenju Slobodanu Miloševiću o događajima koji su prethodili raspadu Jugoslavije, bivši član Predsedništva SFRJ, Branko Kostić, izjavio da bi u martu 1991. godine, da je bio na mestu generala Kadijevića, proglasio vanredno stanje, odnosno izvršio vojni udar... "pa makar to delovalo nezakonito."-
HAG/DEN HAAG | 24.01.2006.

OPASNA "BLISKOST" SRPSKOG I BRITANSKOG PUKOVNIKA

Da li su se britanski pukovnik Čonglinski i njegov srpski kolega Kotur, kao oficiri za vezu KVM i VJ 1999. godine, "zbližili kao profesionalci" i "zadobili međusobno poverenje", tako da je srpski pukovnik svom britanskom kolegi – kako tvrdi tužilac na suđenju Slobodanu Milošević - "rekao više nego što je smeo i dao mu više nego što je smeo"?
HAG/DEN HAAG | 23.01.2006.

PUKOVNIK PROTIV PUKOVNIKA

Penzionisani pukovnik VJ Milan Kotur negira da je britanskom pukovniku Ričardu Čonglinskom u martu 1999. otkrio kako će se nakon povlačenja KVM odvijati operacije za "totalnu i trajnu eliminaciju OVK" i rekao mu da će nakon toga sa Kosova "biti zauvek uklonjeni svi Albanci." Svedočeći u odbranu Slobodana Miloševića, Kotur tvrdi da je to "potpuna laž" i da mu nije jasno zašto je britanski pukovnik to izmislio.
HAG/DEN HAAG | 23.01.2006.

ODBIJEN "HIPOTETIČKI I PREURANJEN" ZAHTEV TUŽIOCA

Pretresno veće odbilo zahtev tužioca za izdavanjem naloga koji bi omogućili nastavak i zaključenje suđenja Slobodanu Miloševiću i u slučaju da optuženi iz zdravstvenih razloga ne bude u stanju da učestvuje u postupku.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.