Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Milošević Slobodan - "Kosovo, Hrvatska i Bosna"

Slobodan Milošević

Vesti 691

HAG/DEN HAAG | 20.01.2006.

"ŠKORPIONI" TEK U ŽALBENOM POSTUPKU, POSLE PRESUDE

Pretresno veće nije odobrilo tužilaštvu da uloži žalbu na neprihvatanje video-trake i drugih dokaza o "Škorpiona" pošto, po oceni sudija, oni nemaju "značajnu dokaznu vrednost za utvrđivanje individualne krivične odgovornosti optuženog" Slobodana Miloševića.
HAG/DEN HAAG | 18.01.2006.

STIGLE RUSKE GARANCIJE ZA MILOŠEVIĆA

Uz garancije Ruske Federacije, dodeljeni branioci podneli i "lična obećanja" Slobodana Miloševića da će poštovati sve uslove boravka na privremenoj slobodi koje mu odredi Pretresno veće
HAG/DEN HAAG | 11.01.2006.

ROK ZA RUSKE GARANCIJE – 18. JANUAR

Pošto ni tri sedmice nakon što su najavljene do Tribunala nisu stigle garancije vlade Ruske Federacije za privremeno oslobađanje Slobodana Miloševića, veće je dodeljenim braniocima postavilo rok od nedelju dana da ih dostave
HAG/DEN HAAG | 13.12.2005.

MILOŠEVIĆ BEZ DODATNOG VREMENA ZA IZVOĐENJE DOKAZA

Odbijen zahtev optuženog za dodatnih 380 sati za izvođenje dokaza odbrane. Sudije odustale od izdvajanja postupka po kosovskoj optužnici i opredelile se za nastavak i brže privođenje kraju kompletnog suđenja po sve ti optužnice.
HAG/DEN HAAG | 13.12.2005.

ODBIJEN ZAHTEV ZA PONOVNO OTVARANJE DOKAZNOG POSTUPKA OPTUŽBE PROTIV MILOŠEVIĆA

Pretresno veće nije prihvatilo zahtev tužilaštva za uvođenje novih dokaza u predmetu protiv Slobodana Miloševića. Mada neki od ponuđenih dokaznih predmeta "imaju izvesnu dokaznu vrednost", veće je ocenilo da ni jedan od njih "nije od značaja za ključno pravno pitanje: da li je optuženi odgovoran za zločine navedene u optužnici."
HAG/DEN HAAG | 12.12.2005.

MILOŠEVIĆ ŽELI U MOSKVU

Optuženi traži da sudsku pauzu tokom božićno-novogodišnjih praznika provede u Moskvi, na lečenju u "Institutu Bakuljev." Dok ne podnese pismeni zahtev i priloži medicinsku dokumentaciju i garancije vlada, veće neće Miloševićev zahtev smatrati "ozbiljnim."
HAG/DEN HAAG | 12.12.2005.

SUĐENJE MILOŠEVIĆU PREKINUTO DO 23. JANUARA

Uvažena preporuka da se optuženom omogući šestonedeljni odmor. Završeno ispitivanje potpukovnika Janoša Sela o sadržaju njegove "radne beležnice" iz 1998. i 1999. godine.
HAG/DEN HAAG | 09.12.2005.

BLER I ŠREDER NEĆE SVEDOČITI NA SUĐENJU MILOŠEVIĆU

Odbijen zahtev dodeljenih branilaca da se Britaniji i Nemačkoj, odnosno Bleru i Šrederu, upute obavezujući nalozi ili pozivi za svedočenje pod pretnjom kazne
HAG/DEN HAAG | 08.12.2005.

MILOŠEVIĆ TRAŽI JOŠ 380 SATI ZA IZVOĐENJE DOKAZA

Tužilac upozorio da bi odobravanje tog zahteva stvorilo "nerealnu situaciju u kojoj bi suđenje jako dugo trajalo ili se možda ne bi ni završilo", što je, po njemu, "možda i cilj optuženog." Miloševićev zahtev sudija Robinson ocenio "neozbiljnim i neodgovornim."
HAG/DEN HAAG | 07.12.2005.

GENERAL JELIĆ DEMANTUJE GENERALŠTAB

Mada u dnevnom operativnom izveštaju Generalštaba VJ od 16. januara 1999. stoji da je "deo snaga 243. Mehanizovane brigade angažovan na blokadi sela Račak u kojem snage MUP-a izvode akciju protiv šiptarskih terorističkih snaga", tadašnji komandant te brigade tvrdi da su njegove snage bile na tom području samo na "redovnoj obuci."

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.