Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Milošević Slobodan - "Kosovo, Hrvatska i Bosna"

Slobodan Milošević

Vesti 691

HAG/DEN HAAG | 26.10.2005.

ZLOČINI SE "NISU DOGODILI" ILI "NISU ZLOČINI"

Prema pukovniku Vlatku Vukoviću, svedoku odbrane Slobodana Miloševića, zločini koji su prema optužnici 1999. godine izvršeni u njegovoj zoni odgovornosti na Kosovu se "ili nisu dogodili" ili su se dogodili na drugačiji način nego što to tvrdi optužba, tako da i "nisu zločini."
HAG/DEN HAAG | 25.10.2005.

STRAH KUĆU ČUVA

Kosovo je, po Slobodanu Miloševiću, 1995. godine bilo "najbezbednije mesto u Srbiji" a Priština najsigurniji grad za srpske "studente i devojke jedinice." General Đošan u unakrsnom ispitivanju negira da je vojska raspoređivana na Kosovo da bi "zastrašivala stanovništvo."
HAG/DEN HAAG | 20.10.2005.

MILOŠEVIĆU OSTALO JOŠ 106 SATI ZA IZVOĐENJE DOKAZA

Zahtev optuženog da mu se odobri dodatno vreme sudije ocenile "preuranjenim"
HAG/DEN HAAG | 20.10.2005.

GENERALA NE INTERESUJE KO GA PLAĆA

Kako je Četrdeseti kadrovski centar Generalštaba VJ u Beogradu "vojniku države koja nije u ratu tehnički omogućio da ide u rat u drugu državu"?
HAG/DEN HAAG | 19.10.2005.

GENERAL PROTIV KAPETANA

Najveći deo današnjeg svedočenja generala Miloša Đošana protekao u osporavanju iskaza kapetana Nika Peraja, koji mu je 1999. na Kosovu bio potčinjen u komandi 52. artiljerijsko-raketne brigade VJ
HAG/DEN HAAG | 18.10.2005.

JOŠ 199 SVEDOKA MILOŠEVIĆEVE ODBRANE

Slobodan Milošević dostavio listu svedoka koje planira da pozove do kraja dokaznog postupka odbrane. Za glavno ispitivanje preostalih 199 svedoka Milošević procenjuje da će mu biti potrebno najmanje 422 sata, što bi – ako optuženi nastavi dosadašnjim tempom – prema računici tužioca, značilo da bi dokazani postupak odbrane trajao još oko 50 meseci.
HAG/DEN HAAG | 18.10.2005.

VEZA BOMBARDOVANJA I DEPORTACIJA

Svedočenjem generala Miloša Đošana, Slobodan Milošević nastoji da dokaže da se optužbe kojima se tereti za deportaciju kosovskih Albanaca odnose upravo na ona mesta na Kosovu koja su bila najteže bombardovana, a da tamo gde nije bilo bombardovanja – nema ni optužbi za deportaciju.
HAG/DEN HAAG | 12.10.2005.

MILOŠEVIĆ U "CAJTNOTU"

U nalogu optuženom da do sledećeg ponedeljka dostavi listu svedoka koje namerava da pozove do kraja svog dokaznog postupka, Pretresno veće obaveštava Miloševića da vreme za izvođenje dokaza odbrane ističe "negde u martu" sledeće godine.
HAG/DEN HAAG | 05.10.2005.

MILOŠEVIĆ "POTROŠIO" DVE TREĆINE VREMENA ZA IZVOĐENJE DOKAZA

Ako mu Pretresno veće ne odobri dodatno vreme, optuženom je za pobijanje navoda optužnica za Hrvatsku i BiH ostalo nepunih 30 radnih dana ili 120 sati. Istraga sudije Robinsona o "slučaju lorda Ešdauna". Da li je u Račku bilo nevinih žrtava?
HAG/DEN HAAG | 04.10.2005.

LICITIRANJE ŽRTVAMA IZ RAČKA

Bogoljub Janičević, svedok odbrane Slobodana Miloševića, imao je danas dosta problema da objasni zašto je 15. januara 1999. Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu obavestio da je u Račku ubijeno 60 "terorista", da bi sutradan u razgovoru sa predstavnicima OEBS-a taj broj smanjio na 15.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.