Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Martić - "Republika Srpska Krajina"

Milan Martić

Vesti 70

HAG/DEN HAAG | 07.12.2005.

SLEDEĆEG UTORKA POČINJE SUĐENJE MILANU MARTIĆU

Uvodna reč tužioca zakazana za 13. decembar, odbrana će ako bude želela moći na nju da odgovori sledećeg dana, dok će izvođenja dokaza optužbe početi u januaru 2006.
HAG/DEN HAAG | 02.12.2005.

SUĐENJE MILANU MARTIĆU U JANUARU 2006.

Početak izvođenja dokaza tužilaštva protiv bivšeg predsednika bivše RSK trebalo bi da počne u januaru sledeće godine pred većem kojim će predsedavati južnoafrički sudija Bakone Moloto
HAG/DEN HAAG | 15.09.2005.

U OČEKIVANJU ODLUKE O SPAJANJU PREDMETA

Suđenje Milanu Martiću moglo bi početi u decembru ove ili januaru sljedeće godine ako on ostane na zasebnoj optužnici, ali u slučaju spajanja s predmetima Stanišić, Simatović i Šešelj - početak suđenja bit će odgođen za kasnije
HAG/DEN HAAG | 16.06.2005.

ZAJEDNIČKO SUĐENJE "IRACIONALNO"

Nakon Šešelja, i Martić se usprotivio spajanju predmeta i zajedničkom suđenju. Obrane Stanišića i Simatovića traže više vremena da odgovore na prijedlog optužbe.
HAG/DEN HAAG | 18.01.2005.

MILAN MARTIĆ "JEDVA ČEKA" SUĐENJE

Premda je Tajništvo Tribunala odbilo njegov prethodni zahtjev, advokat Milana Martića ponovno traži veća sredstva da bi mogao pripremati obranu. Datum početka sudjenja nije zakazan
HAG/DEN HAAG | 21.09.2004.

MILAN MARTIĆ SE ŽALI DA JE DISKRIMINISAN

Dok ga, s jedne strane, tužilaštvo tereti kao bivšeg ministra i predsednika Republike Srpska Krajina, Sekretarijat Tribunala se – žali se Martić – prema njemu i njegovoj odbrani odnosi kao da je bio “rezervni policajac.” Martić negoduje zbog “izostalih optužnica” protiv Stipe Mesića i ostalih hrvatskih zvaničnika.
HAG/DEN HAAG | 20.05.2004.

MARTIĆEVA OBRANA TRAŽI DODATNE DOKUMENTE

Na konferenciji o stanju u postupku branitelj Milana Martića je rekao da obrana ima problema s financijama, kao i s pristupom svim dokumentima koje traži – te da bi mogla imati problema u pripremi predraspravnog podneska. Sudac pozvao obranu da ispoštuje zadani rok.
HAG/DEN HAAG | 28.01.2003.

MILAN MARTIĆ SE "NE OSEĆA KRIVIM"

Osim za granatiranje Zagreba, bivši predsednik RSK optužen i za zločine koje su pripadnici "Martićeve milicije" počinili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Martić hoće "liječnika" a neće "tisuću"
HAG/DEN HAAG | 23.09.2002.

ZAŠTO SE MARTIĆ NIJE RANIJE PREDAO

Na raspravi o zahtevu za privremenim puštanjem na slobodu, Milan Martić i njegov branilac su uveravali sudije da se optuženi nije mogao ranije predati zato što Miloševićev autokratski režim nije priznavao tribunal i zato što je u proteklih sedam godina "bio bez države i državljanstva"... a nije hteo da se "preda kao hrvatski državljanin"
HAG/DEN HAAG | 21.05.2002.

MARTIĆ PRIZNAJE "ČIN" ALI NEGIRA KRIVICU

Nedelju dana nakon dobrovoljne predaje Tribunalu, Milan Martić se na prvom pojavljivanju pred kineskim sudijom Daćunom izjasnio da nije kriv ni po jednoj od tačaka optužnice koja ga tereti za raketni napad na Zagreb u maju 1995.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.