Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Hadžihasanović i Kubura - "Centralna Bosna"

Enver Hadžihasanović, Amir Kubura, Mehmed Alagić

Vesti 112

HAG/DEN HAAG | 23.07.2004.

FORMALNO ZAKLJUČEN POSTUPAK TUŽITELJA

Sudjenje Enveru Hadžihasanoviću i Amiru Kuburi, bivšim zapovjednicima Armije BiH u srednjoj Bosni, bit će nastavljeno u oktobru kad počinje dokazni postupak obrane
HAG/DEN HAAG | 13.07.2004.

OPTUŽBA ZAVRŠILA IZVOĐENJE DOKAZA

Na sudjenju bivšim zapovjednicima Armije BiH u srednjoj Bosni posljednji svjedok optužbe Vinko Zrno svjedočio o teškim prebijanjima i nehumanim uvjetima u kojima su živjeli hrvatski zarobljenici u Bugojnu
HAG/DEN HAAG | 12.07.2004.

HADŽIHASANOVIĆ I KUBURA POČINJU OBRANU U OKTOBRU

Optužba ove sedmice završava svoj dokazni postupak, započet u decembru 2003. Opseg dokaznog postupka obrane ovisit će o tome da li će sudsko vijeće usvojiti argumente koje će obrane dvojice optuženih iznijeti u dolazećim sedmicama u svojim prijedlozima za donošenje oslobadjajuće presude.
HAG/DEN HAAG | 08.07.2004.

KAKAV JE BIO KARAKTER SUKOBA U SREDNJOJ BOSNI?

"Tužiteljstvo se neće izjasniti o tome je li sukob (u srednjoj Bosni) bio medjunarodni ili unutarnji, iako napominjemo da je u drugim predmetima taj sukob bio klasificiran kao medjunarodni", navodi se u pisanom podnesku tužiteljstva u predmetu protiv bivših komandanata 3. korpusa ABiH i 7. muslimanske brigade.
HAG/DEN HAAG | 01.07.2004.

SVJEDOCI ZA OGRANIČENU UPOTREBU

Izvodeći kao svjedoke bivšeg načelnika štaba i načelnika veze Trećeg korpusa Armije BiH, tužilaštvo se približilo kraju izvodjenja svojih dokaza na sudjenju generalu Enveru Hadžihasanoviću i brigadiru Amiru Kuburi
HAG/DEN HAAG | 29.06.2004.

POVRŠNO TRAGANJE ZA OSLOBADJAJUĆIM DOKAZIMA

Odbrana i sudije doveli u pitanje temeljnost istrage o "oslobadjajućim dokazima" koju su u vojnim sudovima u Zenici i Travniku vodili istražitelji Tužilaštva Haškog tribunala u vezi sa zločinima za koje se u optužnici terete general Hadžihasanović i brigadir Kubura
HAG/DEN HAAG | 22.06.2004.

POTPIS I PEČAT ZA AUTENTIČNOST

Tužitelji su izveli dva svjedoka koji su se bavili prikupljanjem i arhiviranjem vojnih dokumenata Armije BiH kako bi dokazali autentičnost dokumenata ponudjenih na usvajanje na sudjenju Hadžihasanoviću i Kuburi.
HAG/DEN HAAG | 08.06.2004.

DVANAEST SATI VIDEO DOKAZA

Tužitelj prezentirao oko 25 video snimaka za koje tvrdi da potkrijepljuju navode iz optužnice protiv Hadžihasanovića i Kubure. Obrana je na većinu snimaka uložila prigovore. Sudjenje će se nastaviti 21. juna, a dokazni postupak optužbe trebalo bi da se okonča u prvoj sedmici jula.
HAG/DEN HAAG | 03.06.2004.

RAT U BOSNI IZ PERSPEKTIVE MUDŽAHEDINA

U dokazni materijal na sudjenju bivšim zapovjednicima u Armiji BiH u srednjoj Bosni tužitelj je uveo dokumentarni film na arapskom jeziku koji opisuje motive mudžahedina za dolazak u Bosnu, njihove borbene akcije i pogibije. - Obrana osporava vjerodostojnost takvih dokaza, budući da nije poznato tko je snimio film.
HAG/DEN HAAG | 02.06.2004.

VIDEO DOKAZI

Pomoću video snimaka iz svoje arhive, tužitelj nastoji potkrijepiti navode iz optužnice protiv Hadžihasanovića i Kubure - Prikazani snimci žrtava iz Dusine, smotre 7. muslimanske brigade i kaosa u Varešu.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.