Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Limaj i drugi

Fatmir Limaj, Agim Murtezi, Haradin Bala, Isak Musliu

Vesti 65

HAG/DEN HAAG | 29.08.2005.

LAPUŠNIK: “NASILNO I ZASTRAŠUJUĆE MESTO”

Završna reč optužbe na suđenju Fatmiru Limaju, Isaku Musliuu i Haradinu Bali, bivšim pripadnicima OVK optuženim za zločine nad albanskim i srpskim civilima u logoru Lapušnik. Krivica optuženih je, smatra tužilaštvo, dokazana izvan razumne sumnje.
HAG/DEN HAAG | 28.06.2005.

ODBRANA OSPORAVA IDENTIFIKACIJU OPTUŽENIH

Izveštajem i svedočenjem holandskog eksperta za identifikacije odbrana bivših pripadnika OVK nastoji da ospori valjanost prepoznavanja trojice optuženih od strane bivših zatočenika logora Lapušnik.
HAG/DEN HAAG | 09.06.2005.

SLUČAJ LAPUŠNIK: ZAVRŠNE RIJEČI KRAJEM AUGUSTA

Završen dokazni postupak obrane optuženog Haradina Bale. Dokazi obrane Isaka Musliua svedeni na jednog svjedoka. Završne riječi na suđenju za zločine u logoru Lapušnik zakazane za kraj augusta
HAG/DEN HAAG | 08.06.2005.

ALIBI I ZDRAVLJE

Svjedoci obrane navode da optuženi Haradin Bala u vrijeme pogubljenja zatočenika iz Lapušnika nije bio na mjestu zločina te da nije bio ni fizički sposoban izvršiti zločin zbog srčanih tegoba.
HAG/DEN HAAG | 07.06.2005.

BALU VREĐA ŠTO GA TUŽITELJI TRETIRAJU ISTO KAO MILOŠEVIĆA

Haradin Bala kaže kako “ne vjeruje da bi i jedna osoba iz njegovog naroda učinila stvari za koje su optuženi” on, Fatmir Limaj i Isak Musliu. Advokat najavio da će Balinu nevinost dokazivati alibijem i njegovim lošim zdravstvenim stanjem.
HAG/DEN HAAG | 03.06.2005.

ZAVRŠEN DOKAZNI POSTUPAK ODBRANE FATMIRA LIMAJA

Trojica svedoka o karakteru opisali bivšeg zapovednika OVK kao vojnika sa “humanim duhom”, “perspektivnog političara” i “vizionara multietničkog kosova.”
HAG/DEN HAAG | 30.05.2005.

GRANATE KAO “PORUKA”

Unakrsno ispitivanje Redžepa Selimija, svedoka odbrane na suđenju trojici bivših pripadnika OVK optuženih za zločine u logoru Lapušnik
HAG/DEN HAAG | 25.05.2005.

ŠTA JE “RASTUŽILO I ŠOKIRALO” FATMIRA LIMAJA

Protest optuženog nakon što je tužilac rekao da ga više neće pitati o žrtvama Lapušnika, pošto je njegov stav da “nije bilo logora, mučenja, zlostavljanja i ubistava”
HAG/DEN HAAG | 24.05.2005.

LIMAJEVO “POMERANJE KALENDARA”

U nastojanju da izađe iz vremenskog okvira optužnice Fatmir Limaj – po oceni tužioca – u unakrsnom ispitivanju nastoji da “pomeri kalendar” i da ono što se dogodilo u proleće pomeri na leto, a da događaje iz leta potisne do jeseni
HAG/DEN HAAG | 23.05.2005.

KAKO DEFINISATI “KOLABORANTE”

Na početku unakrsnog ispitivanja Fatmira Limaja, raspravljalo se najviše o tome da li su na nišanu OVK 1998. godine bili samo oni kosovski Albanci koji su “aktivno radili za srpsku policiju i učestvovali u zločinima”, ili i oni za koje se “sumnjalo da sarađuju sa Srbima.”

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.