Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Limaj i drugi

Fatmir Limaj, Agim Murtezi, Haradin Bala, Isak Musliu

Vesti 65

HAG/DEN HAAG | 28.02.2005.

“KOMANDANT LJUAN” OSTAJE PRI PRETHODNOM ISKAZU

Za razliku od ostalih nevoljnih svedoka optužbe iz redova OVK, Ramiz Ćerići zvani “Ljuan” nije u svom iskazu pred Tribunalom odstupio od onoga što je izjavio u prethodnom razgovoru koji su istražitelji tužilaštva vodili s njim kao sa osumnjičenim.
HAG/DEN HAAG | 15.02.2005.

DA LI SRPSKA DB “OBRAĐUJE” HAŠKE SVEDOKE?

Neuspeo pokušaj da se slučaj logora Lapušnik, za koji su optužena trojica bivših pripadnika OVK, prikaže kao “nameštaljka” srpske tajne službe
HAG/DEN HAAG | 14.02.2005.

DA LI JE “LIKVIDACIJA KOLABORANATA” ZLOČIN?

Bivši član glavnog štaba i portparol OVK ne negira “likvidacije” kosovskih Albanaca koji su “sarađivali sa srpskim vlastima”, ali odlučno poriče da su pripadnici OVK počinili bilo kakve zločine ili streljanja zatočenika
HAG/DEN HAAG | 10.02.2005.

NEVOLJNI SVJEDOK IZ VRHA OVK

Na suđenju trojici optuženih za zločine u logoru Lapušnik, počelo svjedočenje Jakupa Krasniqija, bivšeg člana Glavnog štaba i port-parola OVK, koji je u Hag došao na osnovu sudskog poziva pod prijetnjom kazne
HAG/DEN HAAG | 08.02.2005.

“OSVEŽAVANJE PAMĆENJA” NEVOLJNIH SVEDOKA

Da li je Fatmir Limaj u junu 1998. postao “komandant Čeliku”, ili je odbio tu čast zato što su se neki vojnici smejali njegovim rečima da OVK treba da “bude pažljiv prema svim civilima, nezavisno od njihove nacionalne pripadnosti?”
HAG/DEN HAAG | 04.02.2005.

BATINE ZA PRIJAVU ZLOČINA

Zaštićeni svedok na sudjenju bivšim pripadnicima OVK tvrdi da je, nakon što je krajem jula 1998. oslobodjen iz logora Lapušnik, priveden u policijsku stanicu u Uroševcu gde je najpre ispitivan gde je bio i šta je video... a onda pretučen.
HAG/DEN HAAG | 01.02.2005.

KAD SVEDOK PROMENI “VREMENSKI OKVIR” SVOJE IZJAVE

Poručnik Ramadan Beluli, nevoljni svedok optužbe na sudjenju trojici bivših pripadnika OVK optuženih za zločine u logoru Lapušnik, nastoji da sve što je u prethodnom intervjuu sa istražiteljima rekao o organizaciji OVK u junu i julu 1998. – prebaci na kasno leto ili jesen te godine, dakle izvan vremenskog okvira optužnice.
HAG/DEN HAAG | 27.01.2005.

SVEDOK KOJI JE PREŽIVEO SMRTNU KAZNU

Zaštićeni svedok L-96, kosovski Albanac koji je otet i zatočen u Lapušniku, bio je žrtva i očevidac mnogih zločina opisanih u optužnici protiv trojice bivših pripadnika OVK, uključujući i ubistvo deset zatočenika na planini Beriša krajem jula 1998.
HAG/DEN HAAG | 25.01.2005.

RIZIČNA POTRAGA ZA “BLISKOM OSOBOM”

Zbog potrage za “osobom koja mu je bila bliska” a koja je nestala u proleće 1998., svedok L-96 – koji na sudjenju trojici optuženih za logor Lapušnik svedoči pod veoma strogim merama zaštite identiteta – se i sam našao u zatočeništvu OVK
HAG/DEN HAAG | 18.01.2005.

GENERAL SELIMI OD NEVOLJNOG DO NEPRIJATELJSKOG SVEDOKA

General-major Sulejman Selimi, bivši komandant Glavnog štaba OVK i sadašnji zamenik komandanta Kosovskog zaštitnog korpusa, pozvan pod pretnjom kazne da svedoči za optužbu na sudjenju trojici bivših pripadnika OVK, optuženih za zločine u logoru Lapušnik. Kako je i zašto optužba izgubila strpljenje sa svojim nevoljnim svedokom.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.