HAG/DEN HAAG | 14.02.2007.

NOVI DOKAZI PROTIV VUKOVARSKE TROJKE?

Optužba traži da Veće ponovo otvori dokazni postupak i uvede u spis jedan audio snimak i prateći transkript. Izlaganje završnih reči umesto 28. februara počinje 14. marta ove godine

Mada je izvođenje dokaza na suđenju Vukovarskoj trojki oficira bivše JNA i formalno završeno, tužilac je od Veća zatražio da ponovo otvori dokazni postupak optužbe i uvede u spis jedan audio snimak i prateći transkript. Sadržina audio snimka je međutim ostala nepoznata budući da je dokument kojim se traži ponovno otvaranje dokaznog postupka optužbe poverljive prirode.

Veće bi o zahtevu tužilaštva trebalo da odluči pre nego što strane dostave svoje završne podneske. Prvi rok za dostavljanje finalnih podnesaka optužbe i odbrana je bio 16. februar, međutim, branioci Mileta Mrkšića, Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića su tražili trodnevno odlaganje. Pošto je Veće zaključilo da su branioci pokazali “dobar razlog da zatraže dodatno vreme” i uzimajući u obzir da bi sudije trebalo da odluče da li će ponovo otvarati dokazni postupak optužbe, rok za dostavljanje završnih podnesaka pomeren je na 26. februar.

Istovremeno je odloženo i izlaganje završnih reči – umesto 28. februara, 1. i 2. marta -optužba i odbrana će svoje poslednje argumente iznositi od 14. do 16. marta ove godine.