HAG/DEN HAAG | 18.05.2005.

SUĐENJE ŠEŠELJU SAMO U HAGU

Glasnogovornica Ureda tužitelja ističe da "nije u razmatranju" mogućnost prepuštanja predmeta Šešelj nacionalnom pravosuđu

Tužiteljstvo ne razmišlja o mogućnosti da suđenje Vojislavu Šešelju prepusti nacionalnim sudovima, niti će tu mogućnost razmatrati u budućnosti, rekla je danas glasnogovornica Ureda tužitelja Florence Hartmann/Florans Artman povodom informacija objavljenih u beogradskim novinama u kojima se spominje takva mogućnost.

Redovita konferencija o stanju u pred-raspravnom postupku na suđenju Šešelju zakazana je za ponedjeljak 30. maja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Glasnogovornik Tribunala je najavio da će u utorak 24. maja biti održana usmena rasprava o zahtjevu bivšeg kosovskog premijera Ramusha/Ramuš Haradinaja za privremeno oslobađanje. Na tu su raspravu, uz obranu i optužbu, pozvani i predstavnici UNMIK-a i nizozemske vlade.

Glavna tužiteljica Carla/Karla Del Ponte, kako je najavljeno, u četvrtak će u Beču sudjelovati na sjednici Stalnog vijeća OESS. Ona će, među ostalim, govoriti o jačanju suradnje između Tribunala i OESS u praćenju suđenja koje Tribunal prepusti nacionalnim pravosuđima.